Fasadtvätt till fast pris

  • Få bort alger, mossa och smuts

  • Vi tvättar fasader av trä, puts och plåt

  • Fast pris för din trygghet

  • Nöjd kundgaranti

Få en kostnadsfri besiktning

Tvätta huset innan målning

En rent tvättad fasad gör inte bara huset finare att titta på, det förlänger även livslängden på fasaden. Det är extra viktigt att utföra fasadtvätt inför en ommålning av husfasaden. Detta för att avlägsna fett, alger och annat smuts så att den nya färgen får bra förutsättningar att hålla och skydda huset under lång tid. 

Väder, miljö och färg påverkar hur ofta du bör tvätta din husfasad. Fasader med nyare premiumfärger kan klara sig i upp till tio år utan rengöring, medan äldre träfasader kan behöva tvättas så ofta som var tredje år. Utför en årlig kontroll och se hur mycket smuts och alger som tillkommit. Kontakta oss för en kostnadsfri besiktning av din fasad samt pris för fasadtvätt.

Vår metodik för fasadtvätt

Vi använder bara miljövänliga metoder, fasadtvättmedel och algbortagningsmedel. För till exempel träfasader som kan vara känsliga så använder vi en teknik med hetvatten som löser upp fett i träets fiber utan att skada själva träet. Även för puts krävs försiktighet. Med våra metoder så får vi bort mögel på fasaden, alger och andra påväxter – i regel tar en fasadtvätt en dag. Vi använder självklart ultrarent vatten.

Nöjda kunder i hela Sverige

”Har anlitat företaget för fasadtvätt av sommarstuga. Pris enligt offert och mycket nöjd med resultatet.”
Lars GelotteBetyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Google Review Widget

Vanliga frågor om fasadtvätt

Vilken tid på året kan man tvätta fasaden?

Vår, sommar och höst funkar bra. Du bör inte tvätta fasaden under vintermånaderna när det är kallt. Detta på grund av låga temperaturer och risk för frost. Vatten som används under tvätten kan frysa och orsaka skador både på fasaden och på tvättutrustningen.

Kan man tvätta fasader på samma sätt, oavsett material?

Nej, vissa fasadmaterial är känsligare än andra. För till exempel putsade fasader och träfasader krävs försiktighet och du ska absolut inte använda högtryckstvätt. Klicka på länkarna ovan för att läsa mer om nämna fasadtyper.

Är det komplicerat att göra rent fasaden?

Nej, men du bör använda rätt mix av vatten, rengöringsmedel och biologiskt nedbrytbara algbortborttagningsmedel. Låt inga medel sitta kvar på till exempel fönsterkarmar och liknande. Undvik starka kemikalier som kan skada fasaden eller omgivande växtlighet. Och använd rätt medel för just din fasadtyp. Ett tips, om du är osäker, är att börja på en liten yta.

Vad kostar det att göra rent fasaden om man anlitar professionell hjälp?

Ta in offerter från olika aktörer och jämför pris och leverans. Takhem utför fasadtvätt till fast pris utan överraskningar. Hos oss får du självklart en kostnadsfri besiktning.

Vad är ultrarent vatten för något?

Ultrarent vatten är enkelt förklarat vatten avlägsnat från orenheter (som ofta finns i kranvatten). Detta sker via filtrering och avjonisering.

Vart utför ni fasadtvätt?

Här utför vi uppdrag: Stockholm, Göteborg, Alingsås, Nacka, Norrtälje, Nyköping, Norrköping, Tyresö, Täby
Öland.