Taktvätt Göteborg

I Göteborg utför vi taktvätt, alg- och mossbehandling samt takmålning. Är din fasad smutsig och oren? Vi erbjuder självklart även fasadtvätt. Kontakta oss idag!

Få en kostnadsfri besiktning
20% rabatt på taktvätt och takmålning

Nöjda kunder

Google Review Widget


”Anlitade Takhem Göteborg/Mölndal för tvätt av tak och fasad innan installation av solceller. Mycket nöjd med bemötande, genomförande och resultat. Huset blev som nytt!”
Oskar Ulstein Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Takhems 3-stegs metod i Göteborg

1. Taktvätt

Vi rengör taket med specialanpassade maskiner som är skonsamma mot takpannorna. Vi använder den mest effektiva och skonsamma metoden för att tvätta ditt tak på djupet.

2. Anti-alg

Efter tvätt genomför vi en anti-algbehandling. Behandlingen dödar mossan från rötterna och förhindrar återväxt. Ditt tak blir helt rent inför målningen.

3. Takmålning

Ditt tak förses med två lager färg. Det andra lagret färg säkerställer längsta möjliga skydd för ditt tak. Nowocoats takfärg ger en fin yta och förlänger takets livslängd. Det nya ytskiktet skyddar mot fukt, mossa och alger.

Taktvätt i Göteborg

  • Effektiv metod
  • Nöjd kundgaranti
  • ROT-avdrag

Takhem använder en beprövad metod för att göra ditt hustak i Göteborg rent. Vi rengör taket med specialanpassade maskiner som är skonsamma mot takpannorna såväl som miljön. Vi förlänger livslängden på ditt tak.

Takhems metod för taktvätt gör ditt tak rent på djupet. Att tvätta tak med vår effektiva metod är både hållbart och kostnadseffektivt. Återkommande säkerhetskurser och utbildningar gör att vi alltid levererar arbeten med högsta kvalitet och säkerhet.

Få en kostnadsfri besiktning
hus med halva taket smutsigt och halva rent

Takmålning i Göteborg

  • Ditt gamla tak blir som nytt
  • 10 års garanti
  • ROT-avdrag

Vill du ha ett tak som ser ut som nytt igen? Med Takhems metod för takmålning är det möjligt. Efter att taket är behandlat och har torkat applicerar vi två lager färg på taket vilket ger längsta möjliga skydd. Vi förlänger livslängden på ditt tak och det ser ut som nytt.

De målade pannorna får en skyddande yta vilket stöter bort fukt samtidigt som det minskar risken för påväxt.

Få en kostnadsfri besiktning

Fasadtvätt i Göteborg

Din fasad blir skinande ren med professionell fasadtvätt för hus i Göteborg till fast pris. Alger, smuts och mossa kan förkorta livslängden på fasaden. Med Takhems fasadtvätt blir ytskikten rena och håller längre. Vi utför fasadtvätt på alla typer av material.

En rent tvättad fasad gör inte bara huset finare att titta på, det förlänger även livslängden på fasaden. Det är extra viktigt att utföra fasadtvätt inför en ommålning av husfasaden. Detta för att avlägsna fett, alger och annat smuts så att den nya färgen får bra förutsättningar att hålla och skydda huset under lång tid.

Väder, miljö och färg påverkar hur ofta du bör tvätta din husfasad. Fasader med nyare premiumfärger kan klara sig i upp till tio år utan rengöring, medan äldre träfasader kan behöva tvättas så ofta som var tredje år. Utför en årlig kontroll och se hur mycket smuts och alger som tillkommit.

Vi använder en miljövänlig metod med hetvatten som löser upp fett i träets fiber. Kontakta oss för en kostnadsfri besiktning av din fasad.

Få en kostnadsfri besiktning
hus med rent tak

Vanliga frågor om taktvätt

Hur fungerar taktvätt?

Taktvätt ser till att orenheter som mossa och alger tas bort från taket med hjälp av specialanpassade maskiner. För att få bort all mossa och smuts från taket behöver taket tvättas med hetvatten och ånga.

Hur ofta bör man måla sitt tak?

Då betongpannor målas förseglar man takpannorna vilket täpper till porerna i pannan. Detta ger takpannan ett nytt slitlager vilket förlänger dess livslängd. Efter att taket är målat har även smuts och påväxt svårare att fästa sig på pannan. Betongpannor behöver målas med 15-20 års intervall för att ha en optimal livslängd.

Plåttak behöver målas med jämna mellanrum för att taket inte skall börja rosta.

Lertegel målar man inte. Tegelpannan har färgen bränt genom hela pannan och efter att taket är tvättat behöver det inte förseglas som betongpannan behöver.

Behövs taktvätt ofta på hus i Göteborg?

Taktvätt behövs inte oftare i Göteborg än i någon annan svensk stad rent generellt. Lokala variationer som närhet till vatten och hur växtligheten ser ut runt ditt hus påverkar hur ofta ditt tak behöver tvättas.

Varför ska man utföra en taktvätt?

Ett rent tak håller längre. Mossa och lav kan frysa och leda till att takpannor spricker vilket kan orsaka läckage. Den starkaste anledningen till att ta hand om taket på ditt hus är att det är kostsamt att byta tak. Genom att hålla ditt tak rent så håller det längre. Ett tak kan även tvättas av estetiska anledningar då det helt enkelt ser finare ut. Efter att taket är tvättat kan man välja till takmålning som gör att taket håller längre och ser ut som nytt.

Vilka typer av tak tvättar ni?

Takhem tvättar tak med betongpannor, tegelpannor och plåttak. Vi använder olika metoder beroende på vilken typ av tak det är. Lertegel är särskilt ömtåliga och kräver en speciell metod.

Kan jag tvätta taket oavsett takpannans material?

De flesta takpannor går att tvätta, men hur och om det går tvätta beror på materialet och skicket. Betongpannor är det enklaste materialet att tvätta rent. Plåttak och lertegel kräver andra metoder då materialen skiljer sig mycket åt. Eternittak ska du helst inte röra eftersom det innehåller ämnet asbest som är skadligt för miljön. De flesta eternittiak i Sverige är så pass gamla och slitna att det inte är värda att tvätta, utan istället behöver bytas ut.

Kan taktvätt göras oavsett årstid?

De bästa månaderna förr att tvätta tak är mars till oktober då vädret är som mildast. De bästa förhållanden är i regel när det är sol och omkring 10-20 ℃. Det går dock utföra taktvätt även vid sämre förhållanden. Det gör ingen skillnad på taket i sig utan handlar om att det är tuffare att utföra jobbet vid dåligt väder.

Hur ofta behöver jag tvätta mitt tak?

Det beror framförallt på skicket på ditt tak och hur mycket det utsätts av väder, växter och vind. Det enkla svaret är att ditt tak behöver tvättas när det är smutsigt och/eller fått påväxt av mossa och lav. De flesta tak behöver tvättas från 1 gång per år till en gång var 5:e år, beroende på hur smutsiga de blir av naturen. Vi rekommenderar alltid att kolla skicket på taket 1 gång per år för att hinna åtgärda eventuella fel snabbt.

Hur länge håller ett hustak?

Tegelpannor och betongpannor kan hålla i runt 100 år om de sköts på ett bra sätt.


Livslängd på tak beror på material och hur mycket taket utsätts av väder och vind. En förutsättning för att tak ska hålla länge är att man tar hand om dem och utför nödvändiga reparationer nära från det att dem uppstår.

Plåttak har i regel en livslängd på runt 50 år om man ser över taket och sköter om det på rätt sätt. Papptak och shingel har kortare livslängd, ofta cirka 20 till 30 år.

Få en kostnadsfri besiktning

Skriv in ditt telefonnummer och ditt postnummer i rutorna nedan så kommer en av våra takmästare kontakta dig inom kort. Du kan även ringa oss på 0732 36 36 26.

Ring oss på 0732-36 36 26

Taktvätt och takmålning i Göteborg

Vill du motverka påväxt på ditt hus samtidigt som du förlänger livslängden på ditt tak? Boka Takhems takvård redan idag!

Återkommande säkerhetskurser och utbildningar gör att vi alltid levererar arbeten med högsta kvalitet och säkerhet.