Taktvätt – garanterat rent tak

  • Fast pris på taktvätt

  • Nöjd kundgaranti

  • ROT-avdrag

  • Beprövad takrengöring

Få en kostnadsfri besiktning

Takhem använder en effektiv och väl beprövad metodik för att tvätta tak. Vi har tvättat och rengjort hundratals hus- och villatak runtom i Sverige de senaste åren med mycket goda resultat. Vi rengör taket med specialanpassade maskiner som självklart är skonsamma mot takpannorna såväl som miljön.

Med vår taktvätt och takrengöring blir ditt tak rent på djupet – på riktigt. Återkommande säkerhetskurser och utbildningar gör att vi alltid levererar arbeten med högsta kvalitet och säkerhet. Rena tak som håller länge och nöjda kunder är vad vi brinner för. Vi kan erbjuda ett bra pris för taktvätt – innan vi lämnar offert så får du en gratis besiktning.

Betongpannor som är nymålade
20% på taktvätt och takmålning

Taktvätt – nöjda kunder runtom i Sverige

Google Review Widget


”Taktvätt och behandling för att hindra ny påväxt. Mitt tak är nu 10 år gammalt och efter tvätt är det nu helt rent från påväxt och mossa. Efter tvätt städades det runt huset så att det blev rent och snyggt. Fick även hjälp med att byta några trasiga takpannor. Trevlig personal som var nogranna och lämnade ett väl rengjort tak. Mycket nöjd. Rekommenderas!”
Eive Skoog Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Få en kostnadsfri besiktning för taktvätt

Skriv in ditt telefonnummer och ditt postnummer i rutorna nedan så kommer en av våra takmästare kontakta dig inom kort. Du kan även ringa oss på 0760-07 79 82.

Takhems effektiva 3-stegs metod

Takhem tvättar inte bara tak, vi algbehandlar och målar ditt tak så att det blir som nytt. Taktvätt är det första man gör. Förutom takvård erbjuder vi även fasadtvätt.

1. Taktvätt

Vi rengör taket med specialanpassade maskiner som är skonsamma mot takpannorna. Alltid. Vi använder den mest effektiva och skonsamma metoden för att tvätta ditt tak på djupet.

2. Anti-alg

Efter takrengöringen genomför vi en anti-algbehandling. Behandlingen dödar mossan från rötterna och förhindrar återväxt. Ditt tak blir helt rent inför målningen.

3. Takmålning

Ditt tak förses med två lager färg. Det andra lagret färg säkerställer längsta möjliga skydd för ditt tak. Nowocoats takfärg ger en fin yta och förlänger takets livslängd. Det nya ytskiktet skyddar mot fukt, mossa och alger. Läs mer om takmålning.

Vanliga frågor om taktvätt

Hur fungerar takrengöring?

Taktvätt ser till att orenheter som mossa och alger tas bort från taket med hjälp av specialanpassade maskiner. För att få bort all mossa och smuts från taket behöver taket tvättas med hetvatten och ånga.

Varför ska man rengöra taket?

Ett rent tak håller längre. Mossa och lav kan frysa och leda till att takpannor spricker vilket kan orsaka läckage. Den viktigaste anledningen till att ta hand om taket på ditt hus är att det är kostsamt att byta tak. I vår artikel ”Mossa på tak” kan du läsa mer. Genom att hålla ditt tak rent så håller det längre. Ett tak kan även tvättas av estetiska anledningar då det helt enkelt ser finare ut. Efter att taket är tvättat kan man välja till takmålning som gör att taket håller längre och ser ut som nytt.

Vilka typer av tak tvättar Takhem?

Takhem tvättar tak med betongpannor, tegelpannor och plåttak. Vi använder olika metoder beroende på vilken typ av tak det är. Lertegel är särskilt ömtåliga och kräver en speciell metod.

Kan jag tvätta taket oavsett takpannans material?

De flesta takpannor går att tvätta, men hur och om det går tvätta beror på materialet och skicket. Betongpannor är det enklaste materialet att tvätta rent. Plåttak och lertegel kräver andra metoder då materialen skiljer sig mycket åt. Eternittak ska du helst inte röra eftersom det innehåller ämnet asbest som är skadligt för miljön. De flesta eternittak i Sverige är så pass gamla och slitna att det inte är värda att tvätta, utan istället behöver bytas ut. I vår artikel ”Tvätta tak med högtryckstvätt – det du behöver veta” går vi igenom olika rengöringstekniker beroende på tak.

Kan taktvätt göras oavsett årstid?

De bästa månaderna för takrengöring är mars till oktober då vädret är som mildast. De bästa förhållanden är i regel när det är sol och omkring 10-20 ℃. Det går dock utföra taktvätt även vid sämre förhållanden. Det gör ingen skillnad på taket i sig utan handlar om att det är tuffare att utföra jobbet vid dåligt väder.

Hur ofta behöver jag göra rent taket?

Det beror framförallt på skicket på ditt tak och hur mycket det utsätts av väder, växter och vind. Det enkla svaret är att ditt tak behöver tvättas när det är smutsigt och/eller fått påväxt av mossa och lav. De flesta tak behöver tvättas från 1 gång per år till en gång var 5:e år, beroende på hur smutsiga de blir av naturen. Vi rekommenderar alltid att kolla skicket på taket 1 gång per år för att hinna åtgärda eventuella fel snabbt.

Hur länge håller ett hustak?

Tegelpannor och betongpannor kan hålla i runt 100 år om de sköts på ett bra sätt. Livslängd på tak beror på material och hur mycket taket utsätts av väder och vind. En förutsättning för att tak ska hålla länge är att man tar hand om dem och utför nödvändiga reparationer nära från det att dem uppstår.

Plåttak har i regel en livslängd på runt 50 år om man ser över taket och sköter om det på rätt sätt. Papptak och shingel har kortare livslängd, ofta cirka 20 till 30 år.

Kan man tvätta taket själv?

Självklart! Men var försiktig både vad gäller säkerheten och val av metod så att du inte skadar taket av misstag. Om du är osäker så kan du alltid kontakta oss för en gratis besiktning. Här kan du läsa mer om de ”8 vanligaste problemen på villatak i Sverige”.

I vilka städer finns ni?

Vi jobbar på flera platser i Sverige och gör många uppdrag  i våra största städer. Gå in på till exempel taktvätt Göteborg och taktvätt Stockholm för att läsa mer.

Vad kostar en taktvätt?

I regel tar en taktvätt någon dag. Efter vår besiktning som är gratis lämnar vi en offert till dig för ett pris för taktvätt. Du kan använda ROT-avdrag för arbetet.

Vill du tvätta taket? Boka ett kostnadsfritt hembesök helt utan krav. Du får sedan snabbt ett prisförslag på taktvätt.

Boka här